Osnovana u Beogradu krajem prošlog veka kao prvo strano predstavništvo nakon ukidanja sankcija Srbiji, kompanija The English Book imala je za cilj ne samo da upozna naše tržište sa bogatstvom  produkcije Oxford University Press-a, a kasnije i Macmillan Education-a, već i da obezbedi njenu lakšu dostupnost. Do tada u Srbiji nisu mogli da se nabave u slobodnoj prodaji udžbenici ovog izdavača za učenje engleskog  jezika. Škole stranih jezika, kako privatne tako i one pri narodnim univerzitetima, nabavljale su mali broj naslova u ograničenom broju, uglavnom za svoje  polaznike, preko Slovenije. Na naručene udžbenike se čekalo i po više meseci.

Ova dva izdavača spadaju među, u svetu, najpoznatije izdavače udžbenika za učenje engleskog jezika, kako onih za najmlađe bez čitanja i pisanja, tako i onih za polaganje najviših nivoa međunarodno priznatih ispita FCE, CAE, PCE, TOEFL, IELTS.

Knjige za decu, romani  velikana svetske književnosti, knjige od opšteg imteresovanja, ali i stručna i naučna literatura pisani na engleskom jeziku mogu  se naći u našim knjižarama.

Naša ideja vodilja je od samog osnivanja bila, da je za korisnike naših usluga najvažnije da u što kraćem roku i na najjednostavniji način mogu da dođu do literature koja im je potrebna. Tako je i dan danas.  

Pratili smo razvoj komunikacionih tehnologija kako bismo zahvaljujući njihovim prednostima što brže i efikasnije zadovoljavali zahteve naših korisnika.

U početku našeg poslovanja spiskove potrebnih knjiga,  audio i video kaseta, i ostalog didaktičkog materijala korisnici su nam slali poštom, faksom, diktirali telefonom..., zatim su sledile porudžbine preko elektronske pošte i SMS.

Danas,  ulaskom u treću deceniju postojanja The English Book vam omogućava  i online prodaju.