Autori: Lida Baker , Steve Gershon, Mike Boyle , Ellen Kisslinger, David Bohlke, Robyn Brinks Lockwood, David Bohlke, Dorothy Zemach, Lindsay Clandfield i Mark McKinnon

Skillful serija je namenjena svima koji žele da usavrše jezičke veštine kao što su čitanje i pisanje, slušanje i govor tj jezičku produkciju. Knjiga je organizovana tako da vam na svakom od 5 nivoa (od početnog do naprednog) nudi mogućnost da na jedan sistematičan način steknete sigurnost u svoje poznavanje jezika.

Reading i Writing Sections su tematski povezani unutar jednog nivoa (jedne knjige). Reading section  vam kroz raznovrsnu tematiku pruža mogućnost da saznate nešto novo, obogatite svoj rečnik, analizirate svaki tekst i provežbate značenje reči i jezičkih konstrukcija kroz veliki broj vežbanja integrisanih unutar svake teme. Writing sectionje podeljen u dva dela: gramatiku i pisanje. Na ovaj način imate priliku da prvo savladate formu samog jezika kako biste je primenili i utvrdili kroz određen broj vežbanja i zadataka.

Listening i Speaking Sections su takođe povezani unutar jednog nivoa jedne knjige. Na samom početku svake tematske celine upoznajete se sa rečnikom kroz raznovrsne aktivnosti. Nakon toga dobijate smernice koje vam mogu pomoći da se fokusirate na osnovne i bitne delove snimka koji slušate, kao i savete kako da što brže i lakše savladate ovu veštinu. Listening vežbanja i snimci su dostupni unutar digitalne verzije udžbenika, koju dobijate putem koda koji se nalazi na kraju svake knjige, u audio i video formatu. Speaking section  je podeljen u tri dela: gramatiku, modele pravilnog izgovora i jezičku produkciju.

Putem koda koji se nalazi na kraju svake knjige, dobijate pristup dodatnim vežbanjima za sve četiri veštine, dodatnim informacijama i referencama za dalje istraživanje, audio i video materijalu, i vežbama za proveru znanja.