The English Book Day je konferencija profesionalnog usavršavanja za nastavnike engleskog jezika koja se tradicionalno odžava u novembru. Ove godine smo se okupili po 14.put da razmenimo pozitivnu energiju i entuzijazam i čujemo interesantne priče i novotarije iz ELT sveta. Konferenciji je prisutvovalo oko 350 nastavnika iz državnih i privatnih škola iz cele Srbije.

Konačno smo dobili priliku da upoznamo Lorenu Roberts, ko-autora sveprisutne i voljene Happy House i Happy Street serije, koja nam je ispričala neočekivanu priču o nastanku ovog udžbenika. Nekad su suprotnosti dobitna kombinacija pa je tako bilo u u ovom slučaju. Stella Maidment i Lorena Roberts su, uprkos svojim razlikama, uspele da stvore udžbenik-klasik koji već 20 godina uspešno i sa nesmanjenim zadovoljstvom koriste i učenici i nastavnici.

            

Moderna tehnologija i sveprisutnost engleskog jezika u životu naših učenika su svakako činjenica koja olakšava posao nastavnicima. Ali da li je baš tako?! Koliko zapravo imamo uvid u ’jezički život’ đaka i možemo li, i na koji način, iskoristiti ogromno znanje koje usvajaju van učionice, objasnio nam je Duncan Foord, direktor TOEFL instituta u Španiji.

           

Ljudski mozak i njegove još uvek neistražene mogućnosti diktiraju nam i kako i koliko učimo. Koliko možemo da stimulišemo pažnju i mogućnosti tinejdžera različitim vizuelnim efektima, nadahnuto i energično nam je pokazala Fiona Mauchline.

  

 

Sa velikom radošću svake godine podelimo veliki broj vrednih i interesantnih nagrada, među kojima se nađu knjige, engleski čaj i biskviti i porcelan a srećna učesnica konferencije, Rahela Djordjevic, je osvojila prvu nagradu, nedeljni boravak u Londonu, sa svim plaćenim troškovima.

                                         

Zahvaljujemo vam se na prisustvu, u nadi da smo bar malo uspeli da podstaknemo vašu profesionalnu radoznalost, i nadamo se skorom druženju.

 

Uvek na raspolaganju, vaš

The English Book

The atmosphere

 


  TEB Day in 2 min  
Lorena Roberts Duncan Foord Fiona Mauchline