Učenik Boško Bradić iz Čačka putuje ovog leta u London na usavršavanje jezika pod pokroviteljstvom The English Book-a. Kako mu je to pošlo za rukom?

Učenje stranog jezika ne može se odvojiti od upoznavanja sa istorijom i kulturom jedne zemlje.  Želeli smo da učenici odmere svoja znanja iz ovih oblasti i 18.05.2019 u Čačku, organizovali kviz How well do you know UK? 

Na pitanja poput: da li je Stounhendž stariji od piramida, da li u Engleskoj ima više pilića ili ljudi, ko je izumitelj WorldWide Web-a ili kako se zove Šekspirovo pozorište, kao i na šta mislimo ako u govoru upotrebimo idiom da je nešto vruć krompir, odgovarali su učenici osmog razreda iz Čačka. Najbolje znanje je pokazao Boško Bradić, učenik OŠ”Milica Pavlovic”, i osvojio prvu nagradu, desetodnevni boravak u Londonu. Druga nagrada, boravak u letnjem kampu jezika u Guči, pripala je Igoru Ružiću, učeniku iste škole. U najnovijem izdanju Oxford Advanced Dictionary i kompletu knjiga uživaće Danilo Lukić, dobitnik 3.nagrade, učenik OŠ “Vuk Karadžić”.

Zahvaljujemo Regionalnom centru Čačak koji nam je ustupio prostor za  realizaciju, a svim učesnicima i njihovim nastavnicima još jednom čestitamo.

Želimo da ovo takmičenje postane tradicionalno pa podsećamo učenike da uz englesku gramatiku i leksiku, obrate pažnju i na kulturno-istorijske odlike Velike Britanije.