U Beogradu je u subotu, 17. novembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca održana trinaesta konferencija u organizaciji The English Book-a pod nazivom The English Book Day.

Konferenciji je prisustvovalo preko 400 profesora osnovnih i srednjih škola, visokoškolskih ustanova, kao i škola stranih jezika.

Predavanje na temu “What technologies are really impacting on teaching and learning?“ održao je Russell Stannard. Tokom obraćanja, ukazao je na značaj tehnologije u učenju stranih jezika i dao praktične savete o primeni tehnologije, uz pregršt novih ideja.

Nakon toga, prisutnima se obratio Jon Wright koji je kroz radionicu “Creative conversations in class: help your students get more from speaking activities“  ukazao na značaj aktivnosti koje ohrabruju učenike da na kreativan i kritički način sami procene veštine govora.

Treći predavač bio je John Harrop koji je kroz temu “Using puppets in the infant and primary classroom“ uz praktične primere pokazao kako deca u ranom dobu mogu učiti engleski jezik na kreativan i zabavan način uvođenjem igračaka u učionicu i njihovom personalizacijom kroz pokrete i različitu boju glasa.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.