English File je veoma popularna serija udžbenika namenjena odraslim polaznicima koji žele da nauče engleski jezik ili usavrše stečeno znanje. Odlikuju ga zanimljivi tekstovi, savremene teme, pregršt materijala za slušanje i video sadržaji intervjua sa različitih lokacija u realnim situacijama. Udžbenik obiluje dodatnim vežbanjima i aktivnostima namenjenim usavršavanju jezika u kontekstu koji je važan za sporazumevanje u svakodnevnom životu. Zahvaljujući svim ovim sadržajima učenici stiču dodatnu motivaciju i mogućnost da u veoma kratkom roku progovore engleski jezik.

Velika pažnja u udžbeniku posvećena je pravilnom izgovoru stranih reči i upotrebi gramatike, kao i razvijanju sve četiri jezičke veštine: čitanju, pisanju, slušanju i govoru.

Udžbenik je obogaćen dodatnom komponentom: iTutor DVD Rom-om koji sadrži kompletan audio i video sadržaj, gramatičke i vežbe vokabulara, pa je pogodan za rad kod kuće.

Dodatna komponenta radne sveske je iChecker, koji nudi mogućnost provere stečenog znanja kao i pomoć u daljem radu. iChecker sadrži i kompletan audio materijal, testove za proveru znanja, rešenja i odrednice ka odgovarajućim gramatičkim partijama u udžbeniku.

Učenicima je pružena mogućnost korišćenja aplikacije za vežbanje izgovora kojoj mogu pristupiti preko mobilnog telefona.