Iz široke palete knjiga i dodatnog materijala izdvajamo i metodološke priručnike koji pružaju korisne informacije, daju objašnjenja, rešenja i veliki broj ideja nastavnicima engleskog jezika koje su odmah primenljive. Tematika varira u zavisnosti od trenutno aktuelnih tema u svetu nastave engleskog jezika, pa se u ponudi mogu naći knjige sa praktičnim savetima i već pripremljenim aktivnostima, ilustrovani priručnici za rad sa malom decom, tinejdžerima ili odraslima, priručnici koji pomažu nastavnicima u radu sa đacima sa posebnim potrebama, zatim knjige koje podučavaju o tome kako koristiti video snimke, online materijal i tehnologiju u učionici, kako veštinu pričanja priča, ili neku od jezičkih veština kod učenika različitih uzrasta.

 

Bringing Online Video Into the Classroom, Jamie Keddie

Nova knjiga Džejmija Kedija koja govori na temu praktične upotrebe dostupnog i besplatnog video materijala u svakodnevnom radu sa učenicima svih uzrasta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

400 Ideas for Interactive Whiteboards, Pete Sharma

Knjiga predstavlja riznicu korisnih resursa i materijala koji mogu pomoći nastavnicima na samom početku rada na digitalnoj tabli. Ideje se zasnivaju na korišćenju već gotovih softvera i programa, kao i na motivisanju nastavnika da kreiraju sopstvene materijale za rad na digitalnoj tabli. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arts and Crafts with Children, Andrew Wright

Priručnik obiluje praktičnim i odmah primenljivim savetima i idejama koje su neophodne nastavnicima u radu sa decom, a koje im pomažu da razviju svoj kreativni potencijal i pri tom se igraju, zabavljaju i što je najbitnije - uče jezik.