Autori: Martin Moore, Liz Kilbey, Rachel Godfrey

Komponente: udžbenik, udžbenik sa DVD ROMom, priručnik za nastavnike i audio CD 

Oxford Grammar for Schools je namenjena učenicima osnovnoškolskog uzrasta, gde im se pruža mogućnost da istražuju gramatičke partije laganim tempom, i da svoje već postojeće znanje utvrde i nadograde tako što će proširiti rečnik i kroz veliki broj primera i vežbanja (sve četiri jezičke veštine) imati mogućnost da naučeno primene i reprodukuju. Pogodna je za rad u odeljenjima i grupama sa raznovrsnim i mešovitim nivoima poznavanja jezika (mixed ability classes) jer su sva vežbanja obeležena zvezdicama koje ukazuju na stepen težine zadatka. Učenicima je omogućeno redovno praćenje napretka i postignuća na nivou svake nastavne teme, kroz ‘I can’ odeljak gde su jasno postavljeni ciljevi i ishodi svake jedinice, kao i kroz testove, vežbe utvrđivanja znanja, i aktivnosti koje simuliraju ispitna pitanja.

Svaki nivo se sastoji od 30 nastavnih tema, a serija pokriva kompletnu gramatiku neophodnu za pripremu Cambridge English Exams (Starters, Movers, Flyers, Preliminary for Schools).

DVD ROM je pogodan za učenje kod kuće kao i u učionici uz upotrebu interaktivne bele table (IWB) i u sebi sadrži digitalnu verziju udžbenika sa audio materijalom i pesmicama, kao i dodatnim interaktivnim vežbanjima.

Poklapanje nivoa Oxford Grammar for Schools sa Cambridge English ispitima: 
Level 1 - Cambridge English: Starters
Level 2 - Cambridge English: Movers
Level 3 - Cambridge English: Flyers
Level 4 - Cambridge English: Preliminary for Schools
Level 5 - Cambridge English: Preliminary for Schools