Obično se čitava „Deda mraz“ priča vezuje za Laponiju, ali u njoj ima elemenata iz drugih tradicija i zemalja. Jedan od njih je unošenje zimzelenih grančica i dekoracija prostora venčićima koji potiču od keltskih sveštenika - druida. Druidi su smatrali da imela ima magičnu snagu, donosi dobru sreću, a kasnije je, usvojen običaj ljubljenja ispod imele, obećavao večnu ljubav. Grančice imele je koristio i Getafiks, čarobnjak iz deci dobro poznatog Asteriks&Obeliks stripa, za pravljenje čarobnog napitka koji  je davao nadljudsku snagu.

Svoje časove sa prazničnom tematikom (osim obaveznog pevanja Jingle Bells-a J) obogatite pričama i aktivnostima o nastanku prazničnih običaja.

Učenici mogu sami da istražuju i predstave odeljenju neki tradicionalni običaj, a oblasti koje se mogu obuhvatiti ima puno: hrana (cinamon, nutmeg, ginger, candy canes, Christmas puding, mince pies...), dekoracija (stockings, wreaths, ornaments...), običaji (paper crown, games, Boxing Day), muzika, biljni (holly, ivy) i životinjski svet, a uvek su tu sveprisutni aspekti porodica, religiozni značaj, istorija i savremene interpretacije.  A vi ćete svakako znati kako da majstorski provučete redne brojeve, množinu imenica, Simple Past, Past Continuous i sve ono što prema planu i programu morate. 

Zabavite se i sa svojim đacima podelite prazničnu čaroliju.

12 DAYS OF CHRISTMAS

12 ANIMALS OF CHRISTMAS

SANTA TRACKER